Wednesday, August 17, 2011

--tunggulah saatnya--http://malaysiandefenceleague.wordpress.com/


hmm..itulah jadinya kalau surah annisa' (ayat 89) dipotong dan diambil secara sembarangan..tafsir ikut suka..sedangkan masih ada penerangan tentang dilarang membunuh orang2 kafir jika mereka meminta perlindungan atau ingin berdamai pada ayat 90..
maka tertubuhlah MDL yg menegakkan hak asasi beragama di negara ini. yg sedihnya ada golongan yg beragama,belajar agama tinggi2 tapi sayang,menyokong gerakan bermisikan kemurtadan ini.. siapa yg ekstrem sebenarnya?

ye,saya tahu saya bukan muslim yang baik. saya masih dangkal. saya bukan ulamak. saya tidak jamin saya akan masuk syurga. tapi saya masih percaya ALLAH. masih percaya kepada pengampunan ALLAH disebalik ancaman-ancaman ALLAH kepada mereka yg melakukan maksiat, kufur atau ingkar dan tidak memakmurkan bumi.. saya akan terus meminta
pengampunan...dan ALLAH tidak pernah kedekut memberi pengampunan dan peringatan..


kalau ada yg kata kenyataan saya tidak akan mengubah pendirian mereka. silakan..samalah seperti saya. kenyataan anda tidak akan merubah pendirian saya.

katalah tentang islam, hinalah islam, hinalah nabi..sedikit pun tidak akan melemahkan ALLAH atau mengurangi kedudukan ALLAH.. malah ALLAH terus menerus memberikan nikmat kepada mereka yg kufur ingkar.. cukuplah ALLAH bagi saya..masuk syurga atau masuk nera

ka bukan hak kita yg tentukan..

“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu; sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya”

(Surah Ali Imraan [3]: 8 )

dipetik dari ummuayman


tunggulah saatnya..itu sahaja.No comments: