Tuesday, May 14, 2013

first trimester

assalamualaikum...

sekarang baru la start morning sickness...bukan morning je..all the day.. huahuahua...

masa mula2 pregnant..mengidam..mengidam nak masak macam2..ada suatu petang tu teringin bebeno nak membuat roti. padahal lepas solat jumaat nak balik kampong. tapi gigih jugak aku menguli. siap buat water roux lagi.. hihi... begitule kekdahnya.. masa tu morning sickness takde..cuma sedikit sakit2 urat yang amat meresahkan jiwa raga mak jemah.

tapi dh masuk 6 weeks++ morning sickness tu semakin intense.. hasik nak pening kepala. pulak tu berjalan gi sandakan naik flite. subhanallah.. rasa mual tu mencanak2. makan tak lalu..padahal lapar ya amat,, especially nasi..mmg x boleh nak makan sangat.. makjemah bukan seperti dahulu yang kerjanya asik makan..huhuhuhu...peminat tegar nasi kini bukan diriku. ecececeh..

perasaan malas pon semakin menjadi2. ia harus dikurangkan menjadi seminima mungkin...atau perlu dihapuskan terus dalam kamus hidup.

nila hasil roti gigih hari tu. siap buat salad ayam (lebih ayam kfc kawan ciktam bawak)hihi


yang penting kena rajinkan diri berzikir n baca quran.. kadang2 risau.. dengar2 cerita miscarriage..nauzubillah...sedih..i can feel the emotion. kecewa..:'( tapi ALLAH duga untuk bagi gantian yang lebih baik kan.. semoga ALLAH terus beri keizinan untuk meminjam nikmat ini..amin..

2 comments:

Lavender Flower said...

alhamdulillah, again, tahniah, makan dalam kuantiti sedikit dan kerap, jgn makan utk 2 org, nanti terasa beso perotnye dgn makanan...wpun baby tecikkk lg...hohoho..take EXTRA care okehhh :):)

dari~ummie said...

tq kak! okayy..will do..hehehe..u too..take care jugaa..