Sunday, December 22, 2013

bila sirih pulang ke gagang

bahagia.

hahaha. itu je yang ummi nak ungkapkan bila duduk rumah mak.

makin pemalas la ratu pemalas ni ha.. being pampered by my own precious mother. 
aduhaiii.. 

sebab mak selalu kata takpe..nanti mak buat.. agaknya mak kesian tengok anaknya ni dah semakin sarat.

hehe..

walaubagaimanapun, rindu dan selesa di rumah suami adalah suatu ketetapan. my homesweethome. i like being at our own homesweethome. walaupun kecil tapi itulah tempat kita belajar mengurus hidup. menjalani kehidupan seadanya. tempat kita cuba menjadi matang. tempat kita mungkin menjadi sangat keanak-anakan. hidup untuk belajar lebih dewasa. semua di rumah itu.

di rumah itulah, kadang2 daddy usik, ummi kejar,sbb geram.kadang2 malas nak layan sbb mood tak berapa nak best.hehe..kadang2 ummi usik daddy, daddy buat tak reti..hahaha. rindu kan duduk rumah sendiri? 

tapi apa yg umi belajar dan masih belajar ialah- to least expect your spouse. jangan selalu berkata -SEPATUTNYA DIA BEGINI..DAN BEGINI. (tips buku MURABBI CINTA) sebab kita hidup saling melengkapi. suami tidak perfect. begitu juga isteri. 

semoga ALLAH  kurniakan sakinah,rahmah dan mawaddah selamanya dalam hidup kami berdua dan hidup anda semua. ayra.

ah.dah 39 minggu. nervousnya! tapi ummi rasa,anakanda ni nak suruh ummi dia siapkan kerja dulu. baru dia nak keluar. hehe..










3 comments:

Lavender Flower said...

assalamualaikum wbt, jaga diri n baby baik2. dh sihat, jemput singgah ayer hitam ye bw baby gurl :)

dari~ummie said...

waalaikumussalam kak! ahaiii..rindunya!hehe..

akak jugakk..do take care ok..insyaALLAH,ada rezki kita bawak baby gi ayer hitam. :D

Uni Aqilah said...

waa... dah dekat nak bersalin ni. saya doakan moga ibu dan baby selamat tanpa sebarang komplikasi.

p/s : tak dapat buka ye link tu. cuba try copy paste link yg ni pulak kat browser n tengok boleh ke tak. kalau tak boleh jugak, bagitau ye.

http://www.munirahmalek.com