Thursday, December 5, 2013

presentable

assalamualaikum bloggie,

pernah tak selama ni, rasa diri begitu selekeh?

hahahha...ummi le tu..

tak pernah kesah pun tudung ku kaler lain,baju kaler lain (ok,tipu.kesah sikit)

biasanya matching tapi matching yang tak berapa nak match. haha..

dan tidak pernah pula bermakeup hanya kerana nak ke fakulti.

hello?? perlu pula ummi nak spend masa 30 minit lagi nak calit maskara+bb cream+lipstik??

lagi cepat i bersiap. lagi bagus. 

tetapi sejak dua menjak dah kahwin. pergerakan semakin lambattt?apakah?apakah?

sampai suami mengeluh..~haiii..tuan puteri ni kalau dah bersiap~~

hahahaha..well. entah kenapa. dulu ku sarung jeans dan t-shirt apa je yang tak perlu gosok. rasa sekejap sangat. betul. 10 minit sahaja masa yang diperuntukkan utk bersiap termasuk mandi. hahaha.pantas tak?

dah kahwin, sarung baju yang terpaksa digosok. banyaknya blouse n jubah. melambatkan masa sikit nak bersiap..belom dengan perut terboyot2.

namun,sejak akhir2 ini.melihat perempuan cantik pandai bermakeup lalu bersosial dgn team yg serupa mereka, buat aku terrr---> err...----> kenapa mereka meninggalkan aku???

adakah kerana aku tidak presentable seperti mereka atau apa? gaya pakaianku ini tidak cocok untuk bermesra dgn mereka ke?? dushh! tambah pula melihat rancangan astro How Do I Look. lagilah terasa betapa selekahnya daku.

ehem.

ok,itu satu hal..tidak presentable depan orang ramai. depan suami lagilah perlu kau titikberatkan. persetankan jika depan orang kau selekeh. biarlah dalam rumah lebih presentable. wangi dan bersih.

namun, ku lihat pengurusan masa membuat aku tidak pantas wangi di rumah. duh! dah kenapa??

yelah, buat2 kerja semua. masak2. tak sempat mandi lagi. tup2 suami balik. hambeekkk... terus suami pulang dengan bau bawang di badan. terima kasih.. muka ku ketika itu adalah terkebil2. alamak..mengapa suami pulang dahulu sebelom aku sempat mandi?? hahahhaaha

emm..maka kali ini. selepas berbaby ingin sekali daku menjadi presentable dihadapan suami. wangi dan bersih. I don't like being ended up like that. kalau ada bajet,akan ku pujuk suami membelikan baju yang sedikit wow dan sedikit makeup. ku harap cobaanku berhasil. aminnn... 




2 comments:

saya said...

pray for that dear....hehe...lepas dah ade nuha, rasa kalau dapat mandi 5minit with quality time pun dah rasa syukur gilaa...time keluar,jgnkan perfume,bedak pun kdg xsempat tabur....tudung senget2,baju renyuk2 itu biasa....solat kelam kabut...nak ngaji curi2 masa...owh...babies really mencabar kesabaran okeh....but if u manage to do that (the make-ups n nice baju) please teach me how....really selekeh n serabut gilaa sekarang...muka pun rasa berkerak je....jauh disudut hati sangat berharap dapat melawa n wangi2 n cantik2 macam zaman bujang dolu2...hukk

dari~ummie said...

payied..
realllyy? hahhahaha..gosh..aku rasa aku akan menjadi lebih tak presentable lepas berbaby.. heuheu..aku akan ingat pesanmu..lepas berbaby lebih tough..nanti akan ku share samada berjaya atau tidak..huhu