Saturday, January 29, 2011

mesir bergolak

salam semua..maaf sebab hari tu menggedik nak private blog...huhu..yela..nak tulis something yg personal dan meluah rasa kecik hati,so i private kan..jadi sekarang ni,bila dah lega,delete balik entry tu..haha..keji..the blog is open up for reading back then.

the recent thing that i would want to share with you all is, now...student malaysia kat mesir telah dikenakan perintah berkurung untuk keselamatan. dan itu amat menakutkan saya. memang hari tu cik tam dah cakap. saya cuma nasihatkan jgn keluar rumah dan kalau keluar pun elakkan dari pergi ke kawasan rusuhan yg terlibat.

tapi bila tengok berita tadi. apatah lagi payied and wana pos status berbaur ketabahan kat FB..haru biru..berdesup rasa risau..padanla cik tam dah tak call 2 hari dah. selalu ada la chat jugak walaupun sekejap. calls, sms, server and internet have been blocked at all since the riot begun . actually, penganjur penunjuk perasaan poskan lokasi berkumpul utk rusuhan kat FB, so thats why government mesir sekat semua talian perhubungan.

tapi,dalam hati saya dok risau itu ini..saya lupa..ALLAH kan ada untuk menjaga..lagipun dia bukan milik saya..dia kepunyaan dan milik yang Maha Esa..

saya doakan ALLAH lindungi mereka semua..berikan kekuatanMU ya ALLAH..

nak berita lanjut tentang mesir click-->> (berita harian)

2 comments:

=*NuRo0L* = said...

sape2la kite doa yang terbaik untuk mereka.. aku pon risau gak ni.. mane la tahu bakal jodoh aku ad kat sna.. "ya allah peliharalah sesiapa yang berkenaan ya allah.."(poyo bakal jodoh lulusan al-azhar atau mane2 uni la yg penting middle east ler..

dari~ummie said...

hehehehe...sempat lagi ko memoyokan ayat ko jai..hehehe..apa pon thanx dear..ko take care..doa2 calon ko selamat..amin.:)