Monday, December 13, 2010

Do-it-yourself


salam semua..

huhu..i'm starting to get worry about my PMS symptoms. i just couldn't bear how hard it feels. cun-cun after siren was ringing on 6 o'clock, i went back home straight away. should have to go for medical check-up. (padahal,budaya balik kerja tepat pada masanya adalah bukan budaya kerja saya sebab sekarang ni memang banyak gila kerja)

ok,so, lepas balik rumah je terus lepak. tidur 6 jam terus.sbb teramat sakitnya my pelvis and servik.. itu yang terbangun. terkebil2 kebosanan. nak baca buku, dah bergelap. karang ganggu orang lain nak tido.

so, i read blogs. and i want to DIY veil...eheheheh...

and gubah bunga mungkin..dan ingin sekali menggubah hantaran.

wohooo...instead of cooking.

that's my interest..dari kecik lagi..i pernah ubah suai bunga telur and jual kat sekolah. huhuhu..i pernah buat jual buku,i lukis,buat cerita and jual kat kawan2. duit dh amik,buku tak siap. kikikiki...masa tu darjah 3...hehehe.yela,tak tau mende,lepas tu i pindah sekolah sini. habis lost contact..masa kecik2,i dok dgn atuk..the idea just popped out of my head..my atok tak tahu pon..so now, i want to track back my friend, i nak bayar hutang2 they all...huish..

then what? i lukis dinding bilik dengan water color. i buat mini library in my room. hahhaa.. i asked some friend to come to my house, we start cooking when my parents were not at home. lepas balik je parents,i kena marah, pinggan semua bersusun tak basuh. what i love most,i eager sangat nak masak sup dalam buku latihan grammar english. i follow step by step you! hahhaah..sup entah apa2 tapi masa tu rasa lazat gila sebab masak sendiri. darjah 4 pulak kan :)
then i selalu tertanya2 why my soup tak rasa sama dgn my mom's soup?

hihi

zaman kecil2 yang nakal..




now i plan to:
1) bake some of chocolate chip cookies
2)invent centrepiece
3)truly love the idea from dia terima nikahnya for her fruit buffet!
4)DIY veil
5) decorate theme for bride's room
6)bake some delicious muffins
7)looking for souvenir ideas



just have a nice visit to there:


nice eh? i rompak the picture from here

2 comments:

Aanas said...

salam ummie,
akak tag ummie.. nak souvenir takk?

dari~ummie said...

wslm kak ana..:)
tag? wahhh!! TQ kak ana..nak2!hihi