Thursday, April 29, 2010

just now...

Daripada bulan berapa ntah saya dok fikir tajuk research untuk master study saya....nak buat supply chain..but i bet u that i'm not good in calculation... then, i was thinking about doing knowldege management in supply chain...okehh...(sebab nak supervision under Dr. ROSMAINI)hehehe..pilih kasih...bukan pilih kasih..i know he was good in academic..and i know he used to write good articles about knowledge management..

so, today's ended up with challenging journey okeh... (saya telah menurut nafsu mengidam saya nak pi beli beg untuk LI-LATIHAN INDUSTRI) ya ALLAH..membazir lagikk..ciss...

ok2..serabut..meh cerita dari mula...


pagi
pagi2 lagi(takdela pagi sangat pun..hahah), saya dah keluar pi bengkel..nak bayar duit cat+ketuk+upah adik kancil...rm 180.. (memang kena call mak kpd cik tam lepas ni)--->>kena bayar balik la kan..sesedap rasa kau je nk pakai duit orang kan ummi...heheh..

lepas tu kitorang dok settlekan bil telefon rumah...sebab ikut perjanjian kitorg kena bayar bil streamyx sampai bulan 7...so, tadi dah settle..dah tukar alamat n so on...dah terminate combo package and bla..bla...bla...so, kuranglah sikit beban nak membayarnya...alhamdulillah..settle

tengahari
lepas tu kitorg lapar...fikir-fikir nak makan...decide terus pi carrefour...makan KFC aje pun..pasal AZZ tak nak makan kat Old town cafe (er..old town ke namanya??banyak benor cafe2 ala2 tuh)
dah makan-makan...saya terliur pulak teringat beg idaman kalbu kat satu kedai ni...tapi apa salahnya gi survey kan...pi wusya kat parkson..alamak...beg rm50 ada..tapi tak berapa nak hensem la...lepas tu tengok, ada lagi comei wehhhh!! tapi over rm 50...(telan air liur, out of budget!~tunggu kerja, pujuk hati saya)

lepas tu tengok cadar comel2..belum masuk lagi gi wusya periuk2 hensem...peh...telan air liur je...poket dah nipis

azz and fifiey dah bising2..

"ummi ni, kalau bagi rm 1 juta pun 3 jam boleh habis"

(erkkk??? *agak menusuk jantung jugak ye)

oklah..sy end up dgn beli beg asal..takde brand pun takpe...janji cantik, bawah budget..ada less 10% lagi....hahah...(sedih tak dapat sembonia Dokter faryn ;P)

tengahari nk ke petang
alamak..thesis pulak nk kena settlekan..dah tu ada mesej suruh pi settlekan pengecualian kredit kat fakulti...ish2...tu semester 1 punya hal..apa kes i tak tau ni???apa lagi rush la balik...hujan selebat2nya MasyaALLAH,..jalan memang jammed la tadi..kitorang dok la terfikir2 kenapa kereta depan tak gerak2???rupanya banjir..huh..dah pukul 3 petang dah ni...redah je dgn tawakkal...lepas...alhamdulillah...tapi kereta macam dah tak ok..(waaaa...takutnya...apa lagi la kejadian tak best sem2 akhir ni???) kitorang berhenti kejap tepi jalan...bagi sejuk sikit...nasib baik masih berfungsi...saya pun meneruskan perjalanan..

petang
dah sampai tempat binding...ya ALLAH, orang tu tak jilidkan lagi..sebab semalam dah rush, janji nak datang malam...kan ada exam pukul 2 tu...so, bila malam dah penat, terus pengsan atas katil...tak dapat datang kedai tu...jadi, dia tak jilidkan lagila...so, perbualan di kedai adalah seperti ini;

akak kedai: takpe..awak tunggu kejap je..cover awak dah siap..cuma belum jilid je lagi
saya: ha? boleh ke siap sekarang kak?
akak kedai: kejap je ni
saya: yeay yeay (dalam hati gendang gendut)

amik...rm 130 something for 3 binded thesis-es..wahhh...kopak weh...kopak..(tiba2 rasa menyesal beli beg ni)

ok, lepas dah siap, terus gi fakulti..settlekan apa2 yang patut..memang banyak benda lah...aiseh, CD pulak tak burn wehh...pi burn CD,. fakulti pun dah tutup...alahai...esok jelah hantar,,lagipun semua signature dah dapatkan..esok jugak nak balik, nak pulangkan buku, nak bayar denda..aduii...

jumpa pulak encik haris...kitorang bincang pasal master studies..dia nak bagi geran research under dia..so , saya pun kenalah buat research bawah dia..(i malas betul part ni, eee...dia tu dah la sarcastic) ok lah..at least ada gak pembiayaan..dia kata geran penyelidikan tu cover most of the expenses masa post-graduate..maksudnya, yuran& sara diri...waaa...best!! hahaha...alhamdulillah..syukur2...so, tajuk research proposal saya ialah berbunyi ala2 begini (sebab saya lupa the exactly title) wahahaha

"leadership practices toward innovative workforce"
jumpa pulak dr.rosmaini nk mintak signature..dia tanya blablabla..(sbb dia cari master student yang good english command pada awalnya..dan dialah yang motivate saya nak sambung master ni) then saya cakap la pasal encik haris dah offer geran tu..so dia kata..ok..rezeki ada dimana2..so, just proceed..dia pun ok..



sekarang
dok tunggu adamaya...hmm..macam hampeh je..malas nak tengok si maya tu curang.,..



sekian berita untuk hari ini...hihihi( bukan pelakon utama adamaya...kihkihkih)


p/S: sampai je kat rumah, kitorang tengok plat kereta dah takde!!! arghhh...duit lagiiii!!!

4 comments:

shinawawa eyenie said...

kucing mn plak ni?hitamnya tp comel...

cik tam said...

dah tau duit takde yang g shopping wat ape..

dari~ummie said...

aini: weeee...comelkan...
cik tam...bukan shopping apa pun...beli beg je...nak pi praktikal...(T_T)Tu duit kita beli pakai duit kita k...

ain fathihah said...

kucing tu pelik. huhu