Tuesday, April 27, 2010

malu terlebih!!!!!!!!!

serius ni bukan malu2 kucing atau malu2 kambing...ini terlebih SEMALU!...kenapa la akhir-akhir ni banyak sangat perkara yang tak menyenangkan berlaku? macam rezeki tu tak dipermudahkan aje...opsss....stop2... (sudah, jangan kufur nikmat)

tadi, ngadu kat cik tam pasal langgar kereta tu...uhukkk....lepas tu kena dengar ceramah free...supaya berhati-hati di jalan raya...mengadu juga pasal duit banyak gila nak kena pakai... kereta yang kemek tu adik kancil tu kata paling mahal RM300...waaa...memang la ada saving..tapi saving dah tinggal seciput..pasal duit saving digunakan untuk buat benda yang tak menguntungkan (tang ni kena bebel lagi tak pasal2)

nak kena bind tesis, print tesis guna laser printer lagik...waaaa.....duit beb...duit itu....(hisshhh..mengeluh pulak minah ni)

lepas tu, tadi masa cakap dgn cik tam... macam mana nak selesaikan masalah ni...cik tam kata

"ntahla..."

apa???ntahla??? terus saya nangis kaw2 punya....lepas tu saya merajuk tak tentu pasal... tiba2 cik tam call, mintak no akaun maybank...rupanya dia mintak someone masukkan duit pada saya..saya memang dah kerah cik tam supaya jangan bagitahu mak saya (nak pengsan kena marah ke??)

tak lama lepas tu cik tam kata duit dah dimasukkan...saya tanya siapa punya duit..? (sebab dia kan ada kat MOSIR sana nun?).lepas tu cik tam berteka-teki dgn saya...dia cakap...makwe dia yang lain masukkan...(harus time ni macam nak emosional balik)

lepas tu....akhirnya dia bgtahu....nak tahu siapa masukkan duit dalam akaun saya????jeng..jeng...jeng....
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>






MAK KEPADA CIK TAM!!





Haruslah saya berasa malu semalu-malunya...!! macam nak sorok muka dalam beg spongebob je beb! aih..nak cakap mcm mana ni dgn mak cik tam????ooooo tolonglah beb...tolong...!!

5 comments:

shinawawa eyenie said...

bakal mertua msukkan duit..sygkan menantu dia ler ni..:-)

=*NuRo0L* = said...

ya allah kak ngah...!!!so nanti hantaran ko kalo rancang 10k kna la tolak..jadi 10K-300...hihihii

dari~ummie said...

aini: hahahaha...bukan sbb sayang menantu la..sbb nak tolong umi dalam kesusahan ni ha...kihkih

jai: wakakakaka! harus aku tolak siap2 hutang aku tu...muahahahaha

hasni said...

wow
bestnya
hasni pon
skrg ni mcm xmurh rezeki
td gi mid valley
ilang kamera digital
huhu
sedynya:-(
laptp dah rosak

dari~ummie said...

hasni...
alololo..
jgn sedih..
xpe..kalau update info makanan
pun org masih terliur lagi..;)
laptop kita pun hampir nak kojol
hari tu..nasib baik masih bertahan...
uhuk..
ALLAH syg kita kan..=)