Sunday, August 1, 2010

free tapi tak free

hai bloggy....i kan free seminggu lepas praktikal...yuhuuuu!! (esok mau dating) ok, berbalik kepada free tapi tak free...sebenarnya rasa tak sedap je pasal kerja belum siap sepenuhnya..pukul 2 ni nak kena gi office balik...aduh!!! tula...tau je la, system data entry belum siap sepenuhnya...kesian kawan2 i yang dok key in data..skrg dah bulan ogos..

alkisahnya, masa bincang dgn sorang manager it ni, dia kata "sorry mesti u all tak faham kan" yela, coding excel segala bagai itu, dia tunjukkan...(mmg i tak faham pun)..then dia suruh i develop formula tu sendiri... hahahaha..dia ingat i tak boleh buat..mesti dia rasa i lama gila nak buat..padahal tak sampai seminggu je bloggie...muahahaa...mmg i tak pergi kelas, i tgok youtube aje! hahahhaa..kelas gitu..bagus gila youtube ni..tapi manfaatkan lah..jangan tgok benda bukan2 pulak..

dalam sistem data entry i tu, i siap automatik nak kira revenue mengikut publication.i dah discover lagi mcm mana nak buat graf dengan mudah!(menari gelek) syabbas bette! lepas tu i dah siap..dia kata dia sibuk pulak..hmmm....terkejut dia i cakap dah siap...hahahaha..

i mungkin pelajar praktikal, tapi jangan ingat i tak reti buat kerja okeh...

ada pulak, dia kata i la budak yang banyak problem sebab asik call tak habis2 pasal tak dapat intranet...kihkihkih...well...lantak kau lah labu..asalkan, siap kerja aku..*dush* gila berlagak entry ni...hehheeh..sorry lah bloggie..i takde siapa nak cakap kat tempat kerja itu...TQ for listening..=)

2 comments:

CIK ERYN said...

umy..u can talk to me.
instead of bloggie...hehe
yap..she is too bizi..
sdgkan ak nak mintak her signature pon piki 20-30x..
huhu..
org selalu pandang BUDAK PRAKTIKAL
tak bole wat keje..
huhu...u have prove dat statement is not exactly true..

dari~ummie said...

huhuhu..TQ erynnnn....
tapi ko pon sibuk..kesian kat ko..
tula, diorg ni kena bagi kepercayaan..
aku tau ko boleh..ko akan berusaha
untuk settlekan problem..
tapi malangnya,environment ko tak supporting langsung..
aku ni bernasib baik sbb asst.manager sibuk,consultant exec pulak sangat open minded..
sbb tu aku boleh independent..
jgn sedih2 okeh..